duchesssuraya

Fill My Pocket Pleasee

Tuesday, October 22, 2013

Danielle Steel...Steal my heart with her writing

Salam and bello ...

I still counting the days..my big day.For every hard work, stress and headache, I feel bless ..teramat bersyukur kerana aku bakal memegang segulung ijazah (cewahhhh dramatis giler ayat aku..hehe). Tetapi biarla topik itu aku sertakan pada post yang kemudiannya.Because my focus for today is my favorite author yang buat aku jatuh cinta pada novel english. Aku bukanlah penggemar novel, malahan juga bukan pengikut setia drama bersiri di televisyen yang diadaptasikan dari novel melayu. bukan aku perlekehkan novel melayu, tetapi mungkin jalan ceritanya yang bagi aku terlalu biasa, buat aku tidak tertarik. tetapi aku tabik hormat pada kawan-kawan aku yang setia menonton dan membaca novel melayu, kerana mereka bukan seperti aku. Aku boleh dikatakan seorang gadis yang complicated untuk difahami, dan minat aku, cara aku, sifat aku we can say unpredictable. (benarkah?? well ....)

Aku teruskan saja dengan novelis yang aku cintai dan aku amat kagumi ini.... DANIELLE STEEL (D.S).. I start to read her novel, sewaktu aku belajar di matrikulasi. Seorang kenalan baik aku di matrikulasi perkenalkan aku dengan novel dia. Like u can predict, I start to read and I fall. Jalan cerita novelnya sangat interesting to read. Besides, the story selalunya berkait dengan wanita. Thats why I like it. Novel pertama yang aku baca "The Long Road Home".






U can read sinopsis novel ini by click the book :)

Disebabkan first novel yang aku baca ni, aku start looking other novel english yang lain.But of course aku digging novel Danielle Steel dulu. (gelak giggles). 

To save my money, aku selalu waiting bigbadwolf.Sebab bila time bigbadwolf, aku boleh beli buku english dengan harga murah dan sangat murah, harga RM30 dikedai buku serata negara tak sama dengan harga bigbadwolf yang hanya Rm8, Rm10...bila-bila ada bigbadwolf sila jemput saya. Aku kepingin sangat mauww pergi (please please take me with you babe!). 

ok other novel dari D.S yang aku baca (Herrmmm),Lone eagle, Star, Betrayal, and some others...sebab lama sangat aku tinggalkan dunia pembacaan novel. (Konon-konon busy sangat). But alang-alang aku dalam percutian panjang sambil usha-usha cari kerja, aku start baca balik novel, dan of course menulis blog aku yang tidaklah aku katakan seberapa. 






Aku admit dengan baca novel english buat aku yakin dalam communicate in english and improve aku punya english. Aku baca novel english tidak bermakna aku terror english, tapi bagi aku, if I always think about orang yang selalu judgemental yang selalu cakap "bajet cakap english"..sampai bila-bila aku duduk dalam gua. Selagi ajal tidak sampai di tengkuk, tuntutlah ilmu, tidak kira apa pun ilmu, asalkan bukan ilmu yang songsangkan hidup kita..lagi-lagi ilmu syirik (minta jauh dari aku and orang sekeliling aku).

Bila kita ada ilmu, jangan duk bakhil sangatla nak kongsi. Ayat yang selalu orang kata "sharing is caring". So, hari ini aku share dengan readers aku, novel yang aku selalu baca, so mana tahu, kamu semua tertarik macam aku untuk baca novel english.



P/S: By the way, aku pernah habiskan satu novel melayu, dan novel tuuu paling aku suka sampai sekarang ... Andai itu takdirnya..sila baca..suka!






BELLO











No comments:

Post a Comment